قیمت پروفیل
پروفیل، مقطع فولادی طویلی است که یکی از مصالح مهم در ساختمان سازی به شمار می آید. دو نوع پروفیل صنعتی و ساختمانی در بازار موجود است که پروفیل های صنعتی در صنایع خودروسازی و کشتی سازی مورد استفاده قرار می گیرند و پروفیل های ساختمانی در ساخت و ساز. این روزها که تقاضا برای پروفیل زیاد است و تولید آن کمتر شده، شاهد تغییراتی در قیمت این قطعه فولادی هستیم. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی قیمت پروفیل بپردازیم.
پروفیل چیست؟
پروفیل ها، مقاطع فولادی باز یا بسته ای هستند که بر اساس نوع، وزن و کاربردی که دارند به انواع مختلفی دسته بندی می شوند که هر یک قیمت متفاوتی خواهند داشت. از آن جایی که پروفیل ها معمولا توخالی هستند و برای ساخت آن ها از مواد اولیه کمتری استفاده می شود، قیمت پایین تر دارند. از پروفیل های باز در ساخت سوله ها، کشتی سازی، سالن های ورزشی و انبارها استفاده می شود و از پروفیل بسته برای ساخت در و پنجره ها، لوله، قوطی، پروفیل های کرکره و غیره . انواع صنعتی و ساختمانی هم کاربرد خاص خود را دارند و در صنایع مختلف و ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند.
عوامل موثر بر قیمت پروفیل
یکی از پرکاربردترین قطعات فولادی است و زمانی که صحبت از قیمت آن می شود، باید این را بدانید که پارامترهای مختلفی بر روی آن تاثیر می گذارند. از جمله:
• قیمت مواد اولیه. در تولید آنان از مواد اولیه مختلفی مانند سنگ آهن و قراضه استفاده می شود و هر گونه تغییر در قیمت این مواد، مستقیما روی آن تاثیر خواهد گذاشت.
• هزینه حمل و نقل. قیمت سوخت وسایلی که پروفیل با آن ها حمل و جابجا می شود، بر قیمت نهایی محصول تاثیر خواهد گذاشت. به عنوان مثال، حمل و نقل آنان با کشتی هزینه بیشتری را به همراه خواهد داشت.
• عرضه و تقاضا. معمولا زمانی که قیمت محصولی پایین تر است، تقاضا برای آن بیشتر خواهد بود و اگر تقاضایی از سمت خریداران وجود نداشته باشد، تغییر چندانی در قیمت ها ایجاد نخواهد شد. این گونه می شود که زمانی که شرکت تولید کننده می تواند در صورت عدم خرید از سمت خریدار، قیمت های خود را افزایش بدهد تا بتواند سود بیشتری داشته باشد.
• رقابت در بازار. از جمله عوامل موثر بر آنان می توان به رقابت آن در بازار اشاره کرد و زمانی که رقابت پایین است، شرکت ها می توانند تغییراتی را در نرخ قیمت های خود ایجاد کنند. اما زمانی که رقابت زیاد است، به کیفیت محصول و مواد اولیه به کار رفته بیشتر اهمیت داده می شود و قیمت ها افزایش خواهد یافت.
• نوسانات ارز. خرید و فروش آنان با ارز انجام می شود، به همین خاطر، بالا و پایین شدن قیمت ارز، به طور مستقیم بر قیمت این قطعه فولادی تاثیر خواهد گذاشت.
• برند و شرکت تولید کننده پروفیل. این که پروفیل در کارخانه های کشور خودمان تولید شود یا در کارخانه های خارجی، عاملی است که بر قیمت نهایی محصول تاثیر خواهد گذاشت.
تاثیر وزن پروفیل بر قیمت آن
منظور از وزن پروفیل، سبک و سنگین بودن آن است و بدون شک، وزن آنان یکی از مهم ترین پارامترهایی است که بر قیمت آن تاثیر می گذارد و بالطبع، هر چه وزن پروفیل سنگین تر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. در ساخت پروفیل از سه ماده اولیه آهن، فولاد و آلومینیوم استفاده می شود که هر کدام چگالی خاصی دارند که بر روی وزن تاثیر می گذارند، حال اگر چگالی هر یکی از این سه مقطع و سطح مقطع پروفیل هم اندازه گیری شود، به وزن آن می رسیم و می توان قیمت را محاسبه کرد.
جهت اطلاع از آخرین قیمت پروفیل، با همکاران ما در گروه رستاک تماس بگیرید.