ناودانی چیست؟
سالیان سال ناودانی مورد استفاده همگان بوده است و از آن استفاده های مختلفی می شده است، در زمان های قدیم برای جابجایی آب، جوب هایی به صورت ناودان میساختند. ناودان ها اندازه های مختلفی دارند و از فلزات مختلفی ساخته شده است که اندازه های گوناگونی دارد، و هرکدام در جاهای مختلفی به کار میرود. انواع جنس فلزات: آهن، المینیوم، گالوانیزه، استنلس استیل است که هر کدام از این ها در جاهای مختلفی استفاده میشود و در ابعاد مختلف به کار میرود. به طور مثال ابعادهای بزرگ آن برای ساختار شاسی تریلی به کار میرود. ابعاد پروفیلی آن برای ساختار قفسه ها و مقبره های اهنی و ریل درب و پنجره و… استفاده میشود. همانطور که فلزات آن ها با همدیگر فرق دارد وزن های متفاوتی هم دارند و اندازه های آن ها باهم فرق میکند و از لحاظ استحکام هم باهم متفاوت هستند.
در گذشته های قدیم از ناودان برای آب پشت بام استفاده میگردید که به سمت بیرون دیوار آب را هدایت میکرده است.
ناودانی در ساختمان ها برای ایجاد بادبند و ستون ها و پل ها استفاده بسیاری میشود به طوریکه با دوبل کردن آن ها پل هاو خرپاها بسیاری ساخته میشود.
ناودانی برای شاسی تمام ماشین ها در ابعاد مختلف استفاده میشود. این پروفیل ها که برای ناودانی استفاده میشود به شکل حروف U انگلیسی است. ناودانی از یک جان افقی و دو بال عمودی تشکیل میشود و بخاطر ساختار شکل U مانند آن از قدرت بسیار بالایی برخوردار است.
انواع دیگری از جنس ناودانی وجود دارد که به نام های فولادهای کربنی، کامپوزیت های پلیمری است.
قیمت این ناودانی ها بستگی به جنس و ابعاد ان دارد.
ناودانی ها در ساخت کرکره مغازه و درب های سوله و پنجره ها و کابینت ها به کار میرود. این نوع ناودانی از استحکام بالا و وزن سبک برخوردار است.
ناودانی از نظر ظاهری به دو شکل معروف مشبک و ساده طبقه بندی شده است که ناودانی مشبک هم دارای دو نوع است و کاربرد آنها نیز با هم متفاوت است:
مشبکی که از نظر شکل ظاهری بال ها به دو نوع UPN و UPE تقسیم میشود و نوع دوم ناودانی است که به دلیل ضخامت بالای ان متفاوت از بقیه ناودانی هاست و کاربرد آن نیز متفاوت از همه ناودانی ها است.
شکل ناودانی در وسایل زندگی انسان نقش بسزایی دارد چون با ورق های بسیار نازک وقتی به شکل ناودانی در می آید از استحکام بالایی برخوردار میشود مانند زیر کابینت و…
از ناودانی برای ساختن گنبدهای فلزی نیز استفاده میشود.
ناودانی ساده در پل های باربر و صنایع ماشین سازی استفاده میشود و از ناودانی مشبک نیز در ساختمان های فولادی و قفسه های فولادی و نصب سنگ به صورت خشک استفاده میشود.
از ناودانی برای ساختار ماشین آلات صنعتی نیز به کار میرود مانند جرثقیل های سقفی و سیار.
ویژگی های ناودانی و کاربرد های آن
مقاومت در برابر تنش های فولادی
اشغال فضای کم
سرعت نصب بالا در ساختمان ها
تحمل در برابر ضربه
کارامد بودن در طولانی مدت
مستحکم بودن آن
کم بودن وزن فلزی آن
مهم ترین کارخانه های تولید کننده ناودانی
کارخانه فولاد تبریز
کارخانه آریان
کارخانه فولاد تهران
کارخانه فولاد توس
کارخانه فولاد البرز غرب
کارخانه فولاد کوهپایه
مجموعه تدبیر فرآیند غرب رستاک با تکیه بر تیم فنی و اجرایی مجرب در حوزه ساخت و نصب اسکلتهای فلزی و امور طراحی ساختمان و با تکیه بر کادر مجرب فروش و متخصصان با تجربه، همواره در تلاش است پاسخگوی نیازهای کارفرمایان محترم، در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت باشد.