میلگرد یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در ساختمان سازی است و از آن جایی که مقاومت کششی بتن پایین است، از آن به منظور ایجاد مقاومت بیشتر استفاده می شود. پراستفاده ترین میلگرد در ایران، نوع آجدار آن است که مقاومت و استحکام بالایی دارد، البته انواع مختلفی میلگرد در بازار موجود است که هر کدام بر اساس شکل ظاهری، خواص و مقاومتی که دارند، کاربرد خاص خود را دارند. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی انواع میلگرد از نظر شکل ظاهری بپردازیم.
![انواع میلگرد از نظر شکل ظاهری9998](http://rastaktadbir.com/wp-content/uploads/2022/10/1.jpg)
شکل ظاهری میلگرد
میلگردها پروفیلی با سطح مقطع دایره ای شکل و توپر هستند و به دو صورت ساده و آجدار تولید می شوند. هر یک از انواع موجود در بازار، مقاومت تسلیم و کششی خاص خود را دارند و همین مورد وجه تمایز آن ها در موارد استفاده و کاربردشان می باشد. توصیه می شود هنگام خرید، به نوع آرماتور مصرفی در سازه دقت کنید و حتما میلگرد را از کارخانه ها و شرکت های معتبر خریداری کنید که می توانید با کارشناسان ما در رستاک تماس بگیرید.
از جمله کارخانه های معتبر تولید کننده میلگرد می توان به کارخانه ذوب آهن اصفهان، راد همدان، ظفر بناب، امیر کبیر خزر، سیادن ابهر و نیشابور اشاره کرد.
معرفی انواع میلگرد از نظر شکل ظاهری
- میلگرد A1. این میلگردها ساده هستند و هیچ گونه آج روی آن ها وجود ندارد و به عنوان میلگرد نرم در نظر گرفته می شوند و به راحتی قابل تشخیص می باشند. مقاومت تسلیم و کششی این میلگردها به ترتیب 2400 و 3600 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است و عمدتا برای جوشکاری و آهنگری مورد استفاده قرار می گیرند، چرا که درصد کربن پایین تری نسبت به دیگر انواع دارند.
- میلگرد A2. که دارای آج است که از ابتدا تا انتهای میلگرد ادامه دارد و به صورت مارپیچ دور محور طولی می چرخد و جزء میلگردهای نیمه سخت به حساب می آید. نوع A2 از A1 مقاومت بیشتری دارد و کاربرد آن هم در ساختمان سازی بیشتر است و حتی از آن برای ساخت خاموت نیز استفاده می شود. از دیگر ویژگی های این میلگرد می توان به تغییر شکل پلاستیکی آن اشاره کرد و به همین خاطر است که برای جوشکاری چندان مناسب نمی باشد. مقاومت تسلیم و کششی این میلگردها به ترتیب 3000 و 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد.
- میلگرد A3. آج این نوع میلگرد هم به صورت مارپیچی است و شکل آج ها به صورت جناقی یا هشتی شکل است و نیمه سخت و خشک در نظر گرفته می شود. میزان مقاومت نوع A3 از مدل های قبلی بیشتر است و مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که قابلیت جوشکاری ندارند و از آن ها به عنوان میلگرد اصلی و میلگردهای ستون و تیرها استفاده می شود. مقاومت تسلیم و کششی این میلگردها به ترتیب 4000 و 6000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد.
- میلگرد A4. این نوع میلگرد، از استحکام بسیار بالایی برخوردار است و به تسهیل طراحی پروژه نیز کمک می کند. این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که قیمت این نوع میلگرد از بقیه بیشتر می باشد.
کاربرد میلگردها بر اساس شکل ظاهری
- میلگرد A4. این نوع میلگرد، از استحکام بسیار بالایی برخوردار است و به تسهیل طراحی پروژه نیز کمک می کند. این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که قیمت این نوع میلگرد از بقیه بیشتر می باشد.
- کاربرد میلگردها بر اساس شکل ظاهری
- از میلگردهای A2 که شکل پذیری بالایی دارند، برای ستون و تیرها و هم چنین آرماتورهای عرضی استفاده می کنند.
- از میلگردهای A3 برای آرماتورهای طولی استفاده می شود و با توجه به این که شکل پذیری پایینی دارند و شکننده تر هستند، برای منطق زلزله خیز نباید مورد استفاده قرار بگیرند.
- از میلگرد A4 در ساختمان سازی های معمولی استفاده نمی شود و برای پروژه های سنگین و حجیم مورد استفاده قرار می گیرند.
از هر دو نوع A2 و A3 می توان برای فونداسیون پی استفاده کرد.