Warning: Undefined array key "options" in /home/rastaktadbir/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124
تست هیدرواستاتیک | آشنایی با تست هیدرواستاتیک | آزمون فشار هیدرواستاتیک

فهرست مطالب

تست هیدرواستاتیک

تست هیدرواستاتیک، تستی است که بعد از نصب کامل لوله کشی و به منظور اطمینان از اتصال صحیح لوله ها و عملکرد درست آن ها انجام می شود و پارامترهایی مانند فشار آب باید بررسی شود و بر اساس آن میزان چفت شدن لوله ها و عدم نشتی نیز باید بررسی گردد. از آن جایی که نشتی لوله فاضلاب می تواند منجر به بروز مشکلات بسیاری در ساختمان شود، بررسی لوله ها از طریق تست هیدرولیک می تواند از بروز این قبیل خرابی ها و خسارت بعدی پیشگیری کند.

تست هیدرواستاتیک چیست؟

بررسی لوله کشی فاضلاب ساختمان می تواند به چند طریق انجام شود که در ابتدا و قبل از نصب لوله ها، به صورت مرحله به مرحله و با استفاده از آب یا هوا انجام می شود و دیگری، تست نهایی یا همان تست هیدرواستاتیک است که بعد از پایان سیستم لوله کشی انجام خواهد شد. در روش اول که به نوعی مرحله مقدماتی است، این گونه خواهد بود که تمامی مسیرهای آب بسته می شوند و سپس آب با فشار به داخل لوله ها فرستاده می شود تا هر گونه نشتی نشان داده شود.
اما در روش دوم که تست هیدرواستاتیک نیز نام دارد، تست یک باره و بعد از تکمیل مراحل لوله کشی انجام می شود و باید از این موضوع مطمئن شد که تمامی دهنه های باز لوله بسته شوند و سپس آب داخل لوله ها به جریان در بیاید. توجه داشته باشید که در صورت مشاهده کوچک ترین نشتی، باید نسبت به تعویض لوله ها اقدام شود.

تست هیدرواستاتیک

مراحل تست هیدرواستاتیک

مرحله اول تست هیدرواستاتیک

در ابتدا باید بررسی شود که آیا فشار آبی که داخل لوله ها به گردش در می آید، مناسب است یا خیر و هم چنین این موضوع نیز باید بررسی شود که مایع درون لوله ها در شرایط سرد جوی یخ نزند و در صورت مشاهده چنین موردی، نیاز به استفاده از ضد یخ خواهد بود.
هم چنین نیاز است وضعیت شیب لوله ها نیز بررسی شود تا مواد اضافی و ضایعات داخل لوله گیر نکنند و از بروز و تولید بوی نامطبوع داخل لوله ها نیز پیشگیری به عمل بیاید. بهتر است لوله ها شیب دو درصدی داشته باشند و معمولا زمانی که شیب لوله بیشتر از هفت درصد باشد، مشکلاتی در تخلیه ضایعات ایجاد خواهد شد.

مرحله دوم تست هیدرواستاتیک

در این مرحله به مواردی مانند وضعیت سیفون پرداخته شود و توجه داشته باشید که سیفون باید مستقیما به لوله فاضلاب وصل باشد و به گونه ای باشد که همیشه مقداری آب درون آن باقی بماند. در توالت های ایرانی، سیفون با شیب تقریبا کمی و جدا از توالت نصب می شود و بسیار مهم است که شیب لوله زیاد نشود، چون در این صورت مواد داخل لوله باقی می ماند و بوی بدی تولید خواهد شد. اما توالت های فرنگی خودشان سیفون دارند که صاف است اما برای سرریز شدن مواد زاویه ای در نظر گرفته شده است.
میزان فشاری که به داخل لوله ها فرستاده می شود، نباید از هفت بار کمتر باشدکه برای سنجش آن از فشار سنج استفاده می کنند و معمولا نیاز است زمان اندازه گیری فشار به مدت دو ساعت ادامه پیدا کند تا از عدم نشتی اطمینان حاصل گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *