Warning: Undefined array key "options" in /home/rastaktadbir/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124
انواع سازه های بتنی | مزایای سازه های بتنی

فهرست مطالب

انواع سازه های بتنی

انواع سازه های بتنی

سازه های بتنی، یکی از مهم ترین مصالح ساختمان سازی هستند که ماده اصلی آن از بتن است و در ساخت آن ها از موادی مانند شن، ماسه، سیمان و آب و میلگرد استفاده می شود. در واقع این گونه می توان گفت که سازه های بتنی، امنیت و مقاومت ساختمان را تضمین می کنند. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی انواع سازه های بتنی بپردازیم.

سازه بتنی چیست؟

سازه بتنی یکی از مقاوم ترین اجزای ساختمان است که مقاومت بسیار بالایی در برابر خرابی دارد و به راحتی شکل می گیرد. از سازه های بتنی در پله ها، ستون و فونداسیون استفاده می شود و متشکل از سیمان، شن، آب و فولاد است. سازه بتنی از دو بخش تیرآهن (به صورت افقی) و ستون (به صورت عمودی) تشکیل شده و حتما شما در بسیاری از ساختمان های نیمه ساز این بخش ها را به خوبی دیده اسید.

مزایای سازه های بتنی

از جمله مزایای استفاده از سازه های بتنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• ماده اصلی این سازه ها که شن و ماسه است، به راحتی در دسترس می باشد.
• طول عمر بالایی دارند تا 50 یا 60 سال عمر می کنند. اما این را نیز باید در نظر داشته باشید که بتن به مرور زمان افت پیدا می کند.
• اجرای سازه های بتنی در مقایسه با سازه های فولادی بسیار سریع تر انجام می شود.
• سازه بتنی شکل پذیری بالایی دارند و به همین خاطر از آن ها در ساخت پل و ستون نیز استفاده می شود.
• سازه های بتنی مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و آتش سوزی دارند.
• در صورت اعمال طرح لرزه ای، سازه بتنی می تواند به خوبی در برابر زلزله مقاومت کند.
• هزینه تعمیر و نگهداری سازه بتنی در مقایسه با سازه فلزی به مراتب کمتر خواهد بود.

انواع سازه های بتنی

انواع سازه های بتنی

انواع سازه های بتنی عبارتند از:

• کانال های بتنی

از کانال بتنی عمدتا برای آبرسانی شهرها استفاده می شود و ساخت این کانال با سازه های بتنی هزینه های پایین تری را به همراه خواهد داشت، به علاوه این که مدت زمان ساخت نیز کاهش می یابد. استفاده از این کانال ها به کاهش رشد علف و جلبک در مسیر انتقال آب کمک خواهد کرد.

• ساختمان های اسکلت بتنی

ساختمان های اسکلت بتنی که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند، از جمله سازه های بتنی هستند. آن دسته از کارفرمایانی که می خواهند هزینه های پروژه را با توجه به پیشرفت ساخت پرداخت کنند، می توانند سازه های بتنی را انتخاب کنند که مقاومت بالایی در برابر حرارت و آتش سوزی دارند و از آن جایی که در ساخت آن ها از شن و ماسه استفاده می شود، به مراتب ارزان تر از سازه های فلزی خواهند بود.

• سدهای بتنی

از قدیم برای ساخت سدها از سازه های بتنی استفاده می شد که دلایل اقتصادی و فنی خود را دارد. همان طور که می دانید، سد دیوار مهار کننده آب است که به منظور جمع آوری با تغییر مسیر آب ساخته می شود و از آن جایی که آب پشت سد جمع می شود، استفاده از سازه بتنی باعث افزایش استحکام این سازه خواهد شد.

• دیوارهای بتنی

دیوارهای بتنی از جمله انواع سازه های بتنی هستند که ر برخی از آن ها و به منظور افزایش مقاومت از میله های فولادی و پنل های مستحکمی استفاده می شود. دیوارهای بتن ریزی شده، دیوارهای بلوک بتنی، دیوار بتنی رنگی و دیوار بتنی گچ کاری شده از جمله دیوارهای بتنی هستند.

• منبع آب بتنی

منابع آب بتنی از جمله سازه های بتنی هستند که در سیستم تصفیه آب مورد استفاده قرار می گیرند و دلیل استفاده از سازه بتنی در آن ها، افزایش مقاومت در برابر خوردگی، رطوبت و مواد شیمیایی می باشد. منابع آب بتنی، ظرفیت مخزن بیشتری دارند و هزنه های ساخت آن ها به مراتب کمتر می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *