برای خرید ناودانی چه مواردی باید در نظر گرفته شود؟ ناودانی، از جمله مقاطع فولادی پرکاربرد در ساختمان سازی است که U شکل است و دارای ابعاد استانداردی می باشد. از آن جایی که از ناودانی علاوه بر ساختمان سازی در صنعت نیز استفاده می شود، مهم است قبل از خرید آن، یک سری موارد را در نظر داشته باشید تا خرید بهتر و مقرون به صرفه تری داشته باشید.
از ناودانی چه می دانید؟
ناودانی، مقطع فولادی U شکلی است که در جنس های مختلف تولید می شود و معمولا از ناودانی در کنار نبشی و تیرآهن استفاده می شود و استانداردهای مشترکی برای هر سه در نظر گرفته می شود. ناودانی به دو فرم شش متری و دوازده متری روانه بازار می شود که برخی انواع این مقطع فولادی مطابق با استانداردهای اروپایی است و سنگین تر است و برخی دیگر انواع ان از لحاظ وزنی، سبک تر هستند.
قبل از خرید ناودانی چه تکاتی را باید در نظر بگیرید؟
قبل از خرید ناودانی، باید اطلاعاتی از موارد زیر داشته باشید:
• روش تولید ناودانی. ناودانی به روش پرسی، نورد سرد و گرم و هم چنین فابریک تولید می شود. در روش پرسی، ناودانی توسط دستگاه پرس می شود، در روش فابریک، دیگر نیازی به پرس کاری نیست و ناودانی از خط تولید که در آن شکل داده می شود، خارج خواهد شد و در روش نورد سرد و گرم، ترکیبی از دو روش قبل انجام می شود.
• نوع ناودانی. نادوانی به دو صورت ساده و مشبک در بازار یافت می شود که هر دو نوع آن به روش نورد سرد و گرم و از ورق گالوانیزه تهیه می شود، اما از نوع ساده به صورت صنعتی و ساختمانی و از نوع مشبک در زمینه های مختلف استفاده خواهد شد.
• کارخانه تولید کننده. فولاد البرز غرب، شکفته، ناب تبریز، فولاد تهران، فولاد کوهپایه و فولاد البزر ایرانیان از جمله معروف ترین کارخانه هایی هستند که در ایران، ناودانی را روانه بازار می کنند و هر یک از آن ها، محصولات با کیفیتی را دست مشتری می دهندو اما بهتر قبل ز خرید، در خصوص کیفیت محصولات هر برند تحقیقاتی را انجام بدهید.
• قیمت ناودانی. قیمت ناودانی به صورت روزانه و با توجه به پارامترهایی مانند نوسانات ارز، قیمت مواد اولیه، میزان عرضه و تقاضا و یا هزینه های حمل و نقل تغییر می کند و شما می توانید جهت استعلام از قیمت لحظه ای ناودانی، با کارشناسان ما در گروه رستاک تماس بگیرید.
اصطلاحاتی که قبل از خرید ناودانی باید بدانید
حتما هنگام خرید ناودانی، یک سری اصطلاحات به گوش تان می خورد، که بهتر است با آن ها آشنایی داشته باشید.
• جدول اشتال: مشخصات مربوط به استانداردهای ابعاد و ضخامت ناودانی، در جدولی به نام جدول اشتال آمده است.
• کوتاه و بلند: ناودانی هایی که بیش از شش متر طول دارند، ناودانی کوتاه و ناودانی هایی که بیش از 12متر طول دارند، ناودانی بلند نامیده می شوند.
• نرمال: در صورتی که طول ناودانی، شش تا دوازده متر باشد، ناودانی نرمال نامیده می شود.
• گلمیخ: ناودانی هایی که برش داده می شوند را گلمیخ می گویند.
• گوشت: منظور از گوشت همان ضخامت ناودانی می باشد.
• بنگاه داری: به هزینه های مربوط به بارگیری، انبارداری و مالیات بر ارزش افزوده، بنگاه داری گفته می شود که به ازای هر کیلو، 50 تومان در نظر گرفته خواهد شد.
• سبک و سنگین: به ناودانی هایی که وزن شان بیشتر از استانداردهای گفته شده در جدول اشتال است و مطابق با وزن و استانداردهای اروپایی می باشد، سنگین و به ناودانی هایی با وزن کمتر از حالت استاندارد، سبک گفته می شود.