پروفیل صنعتی
پروفیل ها، یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. پروفیل ها با توجه به نوع کاربردشان در دو دسته پروفیل های صنعتی و پروفیل ساختمانی قرار می گیرند و از آن ها در ساخت در و پنجره، نرده یا صنایع خودروسازی، پزشکی، ساخت پایه میز و صندلی و غیره استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی پروفیل صنعتی بپردازیم.
پروفیل صنعتی چیست؟
پروفیلی است که با ابعاد بزرگ و ضخیم و از آلیاژهای مختلف و عمدتا فولاد ساخته می شود و در پروژه هایی که به دوام و کیفیت بالایی از مواد نیاز است، مورد استفاده قرار می گیرند. در تولید پروفیل های صنعتی، عرض و پهنای ورق باید برش داده شود و معمولا در ضخامت های بیش از 5.1 میلی متر تولید می شوند و سنگین تر از سایر ورق های فولادی و پروفیل ها خواهند بود.
پروفیل های صنعتی استحکام بسیار بالایی دارند و از آن ها در ساخت سازه های عظیم استفاده می شود و در واقع، با ساختار چهار گوشی که دارند همانند یک ستون عمل می کنند و قادر به تحمل وزن سازه هستند. این نوع پروفیل ها از جنس فولاد ساختمانی هستند و امکان جوشکاری آن ها و اتصال با پیچ و مهره وجود دارد که این باعث می شود تا کیفیت اتصالات افزایش یابد.
کاربرد پروفیل صنعتی
مهم ترین کاربرد آن، در ساخت ستون است که از ترکیب پروفیل قوطی صنعتی و بتن استفاده می شود، به گونه ای که داخل پروفیل با بتن پر می شود یا گاهی داخل پروفیل صنعتی یک لوله یا پروفیل قرار می گیرد و اطراف آن بتن ریزی می شود. از دیگر کاربردهای بتن صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ساخت اسکلت فلزی ساختمان ها
ساخت سازه های عظیم مانند برج ها و پل ها
ساخت بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی
صنایع خودروسازی و کشتی سازی
ویژگی ها و مزایا
مهم ترین ویژگی آنان، ضخامت آن است که باعث می شود استحکام و قدرت باربری بسیار بالایی داشته باشد. اما از جمله مزایا و ویژگی های این نوع ورق فولادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• پایین بودن قیمت
• پایین بودن وزن علی رغم این که ابعاد بزرگی دارد
• جوش پذیری بالا
• قابلیت اتصال با روش های مختلف
• کاربرد وسیع در صنایع مختلف
• شکل دهی آسان
نکته ای باید در نظر داشته باشید این است تعداد کارخانه هایی که این محصول را تولید می کنند کم است و اگر قصد استفاده از این نوع پروفیل ها را دارید، بهتر است از قبل سفارش بدهید.
مراحل ساخت پروفیل صنعتی
برای ساخت و تولید این محصول، مراحل زیر باید طی شود:
• در ابتدا، طول و عرض و ضخامت پروفیل باید تعیین شود.
• سپس، پروفیل داخل دستگاه قالب گیری، کالیبره می شود تا به اشکال مختلف در بیاید و دو ورقه پروفیل خام به یکدیگر جوش داده می شوند.
• درزهای موجود بین دو ورقه پروفیل با استفاده از جوشکاری القایی و مقاومتی بسته می شوند.
• سپس، مواد شیمیایی و آب با استفاده از نازل های مخصوص بر روی ورق پروفیل ریخته می شوند.
• در پایان، پروفیل در اندازه و فرم مورد نظر ایجاد می شود و محصول بسته بندی خواهد شد.
قیمت پروفیل صنعتی
قیمت آن به صورت کیلویی حساب می شود و از آن جایی که در ساخت این ورق های فولادی از ورق سیاه استفاده می شود، هر گونه تغییر در قیمت ورق سیاه بر روی قیمت پروفیل صنعتی نیز تاثیر می گذارد. از دیگر عواملی که بر قیمت این نوع ورق فولادی تاثیر می گذارد می توان به تغییرات ارز، هزینه تجهیزات، تعرفه های کارخانه تولید کننده اشاره کرد و معمولا قیمت پروفیل های صنعتی به صورت لحظه ای اعلام می شود و شما می توانید آن را در سایت دنبال کنید.