تعمیر شیر آلات صنعتی چگونه انجام می شود؟شیر آلات صنعتی از جمله شیرآلاتی هستند که در صنایع مختلف، کاربردهای بسیاری دارند و اطمینان از سالم بودن آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که شیر آلات صنعتی نیز می توانند قدیمی و فرسوده شوند و به تعمیرات نیاز داشته باشند. هر چه قطعات شیر آلات صنعتی سالم تر باشند، قطعا عملکرد و کارایی بهتری خواهند داشت و تعمیر اولیه و به موقع می تواند از بروز آسیب ها و هزینه های بعدی نیز پیشگیری کند. از این رو، در این مقاله قصد داریم به بررسی تعمیر شیرآلات صنعتی بپردازیم.
نکات مربوط به تعمیر شیر آلات صنعتی
شیر آلات صنعتی، وسایل مکانیکی هستند که مهم ترین کاربرد و استفاده آن ها، قطع یا ایجاد جریان سیال درون لوله ها می باشد. از انواع شیر آلات صنعتی می توان به شیرهای توپی، شیرهای پروانه ای، شیرهای کروی، سوزنی یا سماوری اشاره کرد که در صنایع مختلف و یا توجه به موقعیت و نحوه عملی که دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. از آن جایی که تعمیر و نگهداری شیر آلات، به افزایش عمر مفید آن کمک می کند، بهتر است با یک سری نکات مربوط به تعمیر شیرآلات صنعتی آشنا شوید.
استفاده نادرست از قطعات، تاثیر شرایط جوی بر روی قطعات و یا قدیمی شدن قطعات از جمله دلایلی هستند که منجر به بروز مشکلاتی در عملکرد شیر آلات صنعتی می شوند و نیاز به تعمیر پیدا می کنند. به همین خاطر، بسیار مهم است که بررسی ها و بازدیدهای منظمی از تمامی قطعات شیر آلات انجام شود. تعمیر شیرآلات صنعتی شامل مراحلی از قبیل تست، کالیبراسیون و لپینگ است که تمامی مراحل با استفاده از دستگاه های مخصوصی انجام خواهند شد.
تعمیر قطعات شیر آلات صنعتی به صورت پکیج یا تکی در کلاس های فشاری و متریال های مختلف انجام می شود و عمدتا شامل مراحل زیر می باشد:
دمونتاژ قطعات شیر آلاتصضنعتی
بازرسی به صورت چشمی و هم چنین به کمک دستگاه ها و ابزارهای مخصوص
تعمیر و تعویض اجزا و قطعات
مونتاژ کلی قطعات
انجام تست های پنوماتیک و هیدرواستاتیک مطابق با استانداردها
صدور گواهی نامه مبنی بر انجام کلیه مراحل تعمیر
تعمیر بدنه شیر آلات صنعتی
معمولا توصیه می شود تعمیر قسمت بدنه شیر آلات صنعتی بعد از 10 سیکل (منظور از هر سیکل، یک باز و بسته شدن می باشد) انجام شود و به این صورت است که ابتدا درپوش مربوط به محلی که ماده روان کندده در آن وجود دارد، باز می شود و ماده روان کننده به میزان دقیق و مناسب، پمپاژ خواهد شد.
تعمیر قسمت های متحرک شیر آلات صنعتی
هر زمان که احساس کردید باز و بسته شدن قسمت های متحرک با مشکل روبرو شده است، حتما نسبت به تعمیر و بازبینی این قطعات اقدام کنید. در این بخش از تعمیر نیز نیاز است ماده روان کننده، پمپاژ شود و معمولا در حدی ماده روان کننده استفاده می شود که مقداری از آن از درپوش سرریز شود تا با هر بار، باز و بسته شدن شیر، روان کننده به تمام قطعات و بخش ها برسد.