برای خرید نبشی چه مواردی باید در نظر گرفته شود؟ نبشی، پروفیلی است که سطح مقطع آن به صورت دو ضلع عمود بر هم است و یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی به حساب می آید که با وجود وزن سبکی که دارد، می تواند وزن های سنگینی را تحمل کند و به همین خاطر است که اگر امکان استفاده از این محصول فولادی وجود داشته باشد، کارفرما حتما از آن استفاده می کند. از طرفی، قیمت نبشی به گونه ای است که در هزینه های پروژه نیز صرفه جویی خواهد شد. حال، با توجه به این که استفاده از نبشی در ساختمان سازی، اهمیت دارد بهتر است به بررسی نکات خرید نبشی بپردازیم.
هنگام خرید نبشی به چه مواردی باید توجه داشت؟
توجه داشته باشید که هنگام خرید نبشی بابد نکات و موارد زیر را در نظر داشته باشید.
• نوع نبشی. هنگام خرید باید مطمئن شوید که نبشی فابریک است یا پرسی و برای تشخیص این مورد، باید انحنای داخل آن را مورد بررسی قرار دهید و در صورتی که میزان انحنا بیشتر از نود درجه باشد، نبشی از نوع پرسی است. از طرفی، در نبشی های فابریک، میزان ضخامت هر چه به سمت انتهای بال می رود، کم می شود در صورتی که در نبشی پرسی، میزان ضخامت درتمام قسمت های بال به یک اندازه خواهد بود.
• ابعاد و اندازه نبشی. نبشی ها از نظر ابعاد و اندازه به دو دسته نبشی با بال مساوی و بال غیر مساوی تقسیم می شوند که همان طور که از نامشان پیداست، اندازه بال ها در نبشی مساوی، به یک اندازه است و در نبشی های نامساوی، اندازه بال ها یکسان نیست.
• کاربرد نبشی. از نبشی در ساخت پل ها و ستون ها، ساخت بادبندها، سقف های کرمیت، دکل های انتقال نیرو و یا ماشین آلات صنعتی استفاده می شود و بسیار مهم است که شما نیاز سازه خود را بدانید و و بعد از آن برای خرید محصول مورد نظرتان اقدام کنید.
• قیمت نبشی. قیمت نبشی تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نوسانات ارز، قیمت مواد اولیه، کارخانه تولید کننده و هزینه های حمل و نقل قرار دارد و روزانه تغییر می کند. پس حتما قبل از خرید، قیمت به روز این محصول فولادی را بررسی کنید.
• مشاوره با افراد کار بلد. شما می توانید برای خرید نبشی با کارشناسان ما در گروه رستاک تماس بگیرید تا خرید مناسب و مقرون به صرفه تری داشته باشید.
• برندها و کارخانه های تولید کننده نبشی. کارخانه های مختلفی مانند آریان فولاد، شکفته، ناب تبریز و فولاد اصفهان در ایران، قطعات نبشی را با کیفیت های مختلف روانه بازار می کنند که بهتر است قبل از خرید، در خصوص مواد اولیه این کارخانه ها و نبشی هایی که تولید می کنند، تحقیقاتی را انجام دهید.
ویژگی های نبشی
از مهم ترین ویژگی های نبشی که باعث می شود کارفرمایان و مهندسان به دنبال استفاده از آن در ساختمان سازی باشند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت این قطعه بسیار بالاست، به گونه ای که حتی می توان آن ها را تا نود درجه نیز خم کرد.
- نبشی ها در ابعاد و اندازه ها و وزن های مختلفی در بازار موجود هستند و به همین خاطر می توان انواع مختلف آن ها را متناسب با نیاز پروژه استفاده کرد.
- نگهداری از آن ها شرایط بسیار راحتی دارد، چرا که در برابر آسیب و ضربه بسیار مقاوم هستند.
- از نظر قیمت، مقرون به صرفه هستند.
- از مهم ترین ویژگی های شان می توان به این مورد اشاره کرد که امکان بازیافت شان وجود دارد و در ساخت دیگر محصولات مورد استفاده قرار می گیرند.
از دیگر مزایای استفاده از نبشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تضمینی است برای مقاومت و استحکام سازه.
- می توان از آن در تکیه گاه ها و چارچوب ها استفاده کرد.
- حتی برای ساخت بادبندها و اسکلت های فلزی نیز می توان از نبشی استفاده کرد.
- برای ساخت فونداسیون نیز می توان از انواع مختلف این قطعه استفاده کرد.
بیشتر بخوانید(قیمت میلگرد بستر،انواع شمش فولادی)
کاربرد نبشی
یکی از مهم ترین کاربردهای نبشی در صنعت ساختمان سازی است. دیگر کاربردها عبارتند از: ساخت بادبندها، خرپا، اتصال پل به ستون، ستون به صفحات در فونداسیون، ساخت انواع قاب های فلزی در ماشین آلات. از نبشی هایی که به صورت خرد شده هستند می توان در ساخت آسانسورها نیز استفاده کرد. از این قطعه هم چنین می توان در صنایع دریایی و اتصالات پایه ها و هم چنین پل سازی و اتصال دکل های مخابراتی نیز استفاده کرد.
اصطلاحاتی که قبل از خرید نبشی باید بدانید
در دنیای محصولات و قطعات فولادی، با یک سری اصطلاحات روبرو هستید که بهتر است قبل از خرید با برخی از آن ها آشنایی پیدا کنید. از جمله:
• نبش نرمال. زمانی که این اصطلاح را شندید، بدانید منظور طول نبشی است و در صورتی که طول آن بین شش تا دوازده متر باشد، نبشی نرمال اطلاق می شود.
• نبشی سبک و سنگین. زمانی که ضخامت نبشی کمتر از اندازه استاندارد باشد، نبشی سبک و زمانی که ضخامت آن بیشتر از حالت استاندارد باشد، نبشی سنگین نام گذاری خواهد شد.
• گوشت. هر جا اصطلاح گوشت را شنیدید، بدانید که منظور ضخامت نبشی است.
• نبشی کوتاه و بلند. نبشی های کوتاه دارای شش متر طول هستند و نبشی های بلند، دوازده متر طول دارند.
• لقمه. در برخی موارد کاربرد، نیاز است که نبشی برش داده شود که قطعات کوچک برش داده شده، اصطلاحا لقمه نامیده می شوند.